"Fiti blânzi. Fiecare dintre noi duce o lupta grea"

Monday 14 March 2011

* Informatii despre antibiotice *

Antibioticele nu trebuie incepute decât dupa un timp de stabilizare pe olmecip (2 sapt +)
 Se incepe cu 50mg mino, si apoi dupa cateva saptamâni, când organismul nu mai reactioneaza prin herx, se trece la 100mg. (1/2zile)

Celelalte antibiotice (de obice se incep dupa 2luni + ) se gasesc aici:
http://mpkb.org/home/mp#additional_antibiotics_for_later_stages_of_recovery
http://mpkb.org/home/mp#summary_of_marshall_protocol_medications_and_dosages

Clindamicina se recomanda pentru anxietate, depresie, afectare neuronala in general. Se incepe cu doze mici 37.5 si se urca treptat pâna la 250mg (1/2 zile)
Azitromicina merge mai adânc in tesuturi, organe interne. Se incepe cu 12.5 mg si se urca treptat pâna la 125 mg (1/10 zile)
Bactrim (Biseptrim in Romania) se axeaza pe bacteriile gastro-intestinale. Doza minima 125mg, cea maxima 1000mg. (1/2zile)

Se pot incerca diverse combinatii MCZ, MCB, ZBC, etc. La introducerea unui nou antibiotic, unii l-au scazut iarasi pe cel vechi si le-au crescut pe amândoua treptat, dar dupa ultimele studii acest lucru nu este necesar.  Nu exista combinatie gresita, câta vreme se iau dozele mici prescrise si in mod pulsativ.

In aceasta perioada trebuie sa se scada vit D din organism. Se evita pestele, ouale si ciupercile.
Sistemul imunitar va creste treptat, iar cand vit D va scade sub 12ng/ml sistemul imunitar va fi mai eficient decât toate antibioticele. Când mor bacteriile elibereaza mai multe toxine decât cand erau in viata - de aceea e preferat un parcurs lent si sigur prin care se pastreaza un sistem imunitar care poate curata toate "deseurile" in timp util si cu inflamatii minime.

In general bacteriile stau ascunse si elibereaza toxine (nkBeta, etc) cauzând dureri si inflamatii. Exista unele zone din corp (articulatii, discurile ce leaga vertebrele,plamâni) care par sa fie mai atractive decât altele.
Dupa ce apare inflamatia, corpul incearca sa vindeca distrugerile osoase dar nu foloseste materiale de calitate optima si nici nu lucreaza prea precis - de aici apar deformarile osoase. De aceea e importanta odihna (pentru regenerare corecta) si folosirea unor antiinflamatoare (olmecip e foarte bun si cu efecte secundare minime).
Antibioticele lupta si ele impotriva bacteriilor dar au si un mic efect imunosupresiv - de aceea nu trebuie folosite prea mult - si paradoxal efectul optim de slabire a bacteriilor se obtine in mod pulsativ.

Trebuie cautata o armonie. Sa nu fie zone unde penetrarea antibioticului sa fie mai slaba si altele in care sa fie mai puternica. Eu am urmat in aceasta ordine: exercitii fizice usoare, bai calde, si somn (principala activitate care creste sist. imunitar).
Nu trebuie uitat ca si antibioticul scade putin sist imunitar, deci nu trebuie exagerat cu el.

Dupa o anumita perioada, mai lunga sau mai scurta depinde de persoana, antibioticele nu vor mai avea efect si inflamatiile din corp vor disparea complet si definitiv.  E recomandat sa se ramâna pe olmecip pâna dispar si ultimele simptome : oboseala si sensibilitatea la lumina.

6 comments:

  1. Buna! Am citit cu mare interes ce ai scris tu aici si am o intrebare: tu ai trecut prin toate fazele protocolului inainte sa spui ca te-ai vindecat efectiv?

    ReplyDelete
  2. Eu am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida acum 2 luni si planuesc sa incep tratamentul Marshall. Inainte de toate insa, vreau sa ma documentez in legatura cu efectele acestui tratament pentru a putea sa imi sustin alegerea in fata medicilor (de familie, reumatolog, infectionist). Nu cred ca m-as descurca cu acest tratament neconventional fara suportul unui doctor. Mi-e tare frica. Pe tine ce te-a determinat sa alegi acest tip de tratament? Vad ca ai suferit de artrita reactiva. Cat de inaintata era boala in momentul in care te-ai apucat de Marshall? Eu am citit undeva ca artrita reactiva se vindeca cu tratamentul clasic dupa aprox. 6 luni...Multumesc, Raluca (raluca25b@yahoo.com)

    ReplyDelete
  3. Mersi pentru mesaj .

    Intr-adevar exista o teorie care spune ca artrita reactiva se vindeca dupa 6 luni doar cu antiinflamatoare. Am citit mii si mii de articole + experienta practica si pot sa spun ca nu e chiar adevarat:
    -Exista un studiu recent din Anglia care a urmarit pacienti dupa 20+ ani (care au avut artrita reactiva). Si dupa 20 de ani, mai mult de 60% mai aveau atacuri.
    -M-am intâlnit personal cu cineva care avea artrita reactiva de 12 ani si lua zilnic diclofenac. Degetele de la picioare si un genunchi afectate puternic.


    Am experimentat pe propria mea piele tratamentul clasic (prednison, antiinflamatoare) etc, si pe Marshall( toate fazele ). Doua lucruri as vrea clarific care in lumea medicala in care traim nu sunt bine definite.
    1)Frica ar trebui sa se aplice la un tratament care implica steroizi si alte medicamente chimice si nu la ARB-uri
    2)Vindecarea definitiva are nevoie de o definire mai clara.
    A. Unii medici sustin ca intrarea in remisie (tinerea sub control cu rare antiinflamatoare ar fi vindecare).
    B. Oprirea totala a actiunii bolii pe o perioada mai mare de 3 ani si fara nici un medicament antiinflamator
    C. Oprirea totala (punctul B) + corectia tuturor modificarilor osoase, cicatrici, etc - la fel ca un om perfect sanatos

    Eu am inceput Marshall cam la 7 luni de la debutul bolii si am luat olmecip + mino(faza 1), azitro(faza2) , clinda + biseptrim( faza 3).
    Cam la 1.3 ani am ajuns la oprirea totala a oricarui simptom inflamatoriu (cazul B) si de atunci (de aproape 2 ani) nu au mai aparut.
    Deci in concluzie am trecut prin toate fazele protocolului pâna am ajuns la vindecarea efectiva (Caz B) :)
    Nu as scrie pe forum daca nu as avea experienta practica prin care sa pot ajuta si pe altii.

    Pentru toti care se gândesc sa inceapa MP le spun sa aiba curaj si sa foloseasca documentele:
    http://mpkb.org/home/publications
    http://mpkb.org/home/physicians/concerns
    pentru lucrul cu un medic (preferabil cel de familie, din experienta mea ei sunt mai deschisi).
    Eu am avut suportul medicului meu de familie care desi nu stia engleza deloc, cunostea familia sartanilor si mi-a prescris medicamentele

    Beneficiile MP sunt enorme si nu aveti nimic de pierdut. Pe lânga vindecare, si caracterul vostru va fi intarit si veti deveni un om mai bun care va ajuta mai mult pe altii.
    Exista un citat care spune:
    "Only when you have conquered a great disease, can you become a great man."
    "Doar când ai biruit o boala grea, poti deveni un om mare"


    Multa sanatate si toate cele bune !

    ReplyDelete
  4. Buna,
    Am inceput protocolul de 7 luni.Ma simt bine dar am ceva probleme cu stomacul, ce ma sfatuiesti.
    Astept raspunsul tau pe adresa csc_bv@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Buna, eu sufar de o artrita reactiva in urma unei infectii intestinale cu Yersinia, ma chinui cu aceasta boala de 9 luni, antiinflamatoare, prednilson si sulfasalazina si doar s-a ameliorat. Recent am facut 25 oh vit d si a iesit 18.....urmeaza sa fac si 1.25 oh 2 sa vad cum iese....M-am saturat de antiinflamatoare, medicii m-a trimit de la unul la altul cred ca exagerez si ca sunt prea preocupat de stareamea(nebun pt ca si eu sunt tot medic si le e jena sa imi spuna in fata),dar doar cine a trecut prin ce am trecut eu se poate pune in pielea mea. Te rog sa imi scrii pe adresa asta ca vreau sa intru pe protocolul Marshal: dumivlad@yahoo.com si am nevoie de lamuriri pt ca si tu ai trecut prin asa ceva. Cu stima

    ReplyDelete
  6. Acnesol Gel is an antibiotic used for the treatment of Acne. It is an adequate gel used to treat acne on your face, back, and chest caused by bacteria. It helps in lowering excess oil production, blackheads, whiteheads, or painful lumps beneath the skin. Take this medicine in the dose and duration as advised by your doctor.

    ReplyDelete