"Fiti blânzi. Fiecare dintre noi duce o lupta grea"

Friday 21 January 2011

* Olmesartan - efectele biologice asupra organismului uman *

Olmesartan Medoxomil, intâlnit si sub numele Olmecip, Olmetec, Benicar, Votum este esenta protocolului Marshall. Oficial este vândut ca si hipotensiv dar efectele lui sunt multiple si foarte benefice pentru multe sisteme ale corpului.

PUTERNIC ANTI-INFLAMATOR
- se reduce inflamatia prin blocarea factorului nuclear kappaB - calea de cytokine.
- atunci când olmesartan blocheaza receptorul angiotensinei, previne formarea de tesut fibros si scade nivelul factorului nuclear kappa B, o proteina care stimuleaza eliberarea de citokine inflamatorii. Exista multe molecule si proteine diferite secretate de celulele sistemului imunitar care servesc pentru a reglementa sistemul imunitar - proteine care generaza durerea si oboseala. Aceste citokine includ interferonul gama si TNF-alfa. Scaderea citokinelor rezulta in mai mica inflamatie si mai putin stres oxidativ. Cum inflamatia scade, antibioticele pot perfuza tesuturile mai eficient si, in consecinta, provoca imunopatologie mai mare.
- lucrând la un nivel mai mare decât citokinele sau chemokinele, olmesartan opreste TNF-alfa de a fi eliberat din macrofage. De asemenea, blocheaza alte citokine eliberate in timpul unei reactii inflamatorii. Ea nu se leaga de orice fel de TNF-alfa care pluteste in jurul ei astfel incât nu interfereaza cu functia sistemului imunitar, cum fac antagonistii TNF - Remicade, Enbrel si altii.

VITAMIN D RECEPTOR AGONIST
- Este o metoda de a activa Receptorul de vitamina D (a creste eficienta). Acesta este o parte esentiala a sistemului imunitar, si transcrie peste 1000 de gene, care afecteaza procesele corpului de la homeostazia calciului la oprirea metastazei cancerului.
- In 2008, acestea au fost raportate de a avea o asociere remarcabil negativa cu boala Alzheimer. Pacientii care iau inhibitori ai receptorilor angiotensinei (ARBs) au fost cu 35-40% mai putin probabil sa dezvolte Alzheimer decât cei care utilizeaza alte medicamente antihipertensive.
- Angiotensina cauzeaza contractia vaselor de sânge, si duce la cresterea tensiunii arteriale. Aceasta creste senzatia de sete (dipsogen) prin intermediul organului subfornical(SFO) al creierului, scade raspunsul baroreceptor reflex, si creste dorinta de sare. ARB-urile - din care olmesartan este un membru, face invers.

PREGNANE X RECEPTOR (PXR) AGONIST
- Bazat pe o modelare in silico, s-a observat ca Olmesartan e PXR agonist, fiind activ in aceleasi reziduuri PXR ca si SR12813 - agonist cunoscut. Gena SR12813 este confirmat de a transcrie CYP3A4 (o enzima care descompune 1,25-D).

ALTE EFECTE BENEFICE
- previne migrenele
- inhiba fibroza ficatului si ajuta la vindecarea hepatica
- protejeaza mitocondriile de daune asociate vârstei produse de oxidare.
- tratamentul anxietatii si tulburari legate de stres
- protejeaza inima de la daune in inflamatiile de miocard.
- previne disfunctia ventriculare stânga acuta
- micsoreaza proteina C reactiva, una din proteinele de faza acuta care cresc in timpul inflamatiei sistemice.
- actioneaza ca un antiaritmic
- scade rezistenta la insulina, micsoreaza simptomele sindromului metabolic, si scade inflamatia la pacientii cu boala renala cronica.
- capacitatea de a ameliora prejudiciul renal si fibroza la sobolani (si implicit la om), daca este luat in doze mari
- a scazut rezistenta (intra)vasculare renala, cresterea perfuziei renale precum si a redus semnificativ stresul oxidativ la pacientii cu diabet zaharat tip 2
- protectie a rinichilor, in nefropatie diabetica.

SIGURANTA LUARII OLMESARTAN IN DOZE MARI
Din cercetari ample pe durata a mai multi ani a rezultat ca olmesartan este printre cele mai sigure si cu cele mai putine efecte secundare dintre toate medicamentele existente pe piata. Are un profil de siguranta chiar mai bun decat a unor substante naturiste.
In legatura cu dozarea, 40mg/6 h , sau 160mg pe zi este recomandarea standard pentru Protocolul Marshall. FDA (Food and Drugs Administration) a publicat ca nu exista dozaj nesigur pentru olmesartan . A existat un caz prin 2002 in care o persoana de sex feminin a incercat sa se sinucida printr-un dozaj de peste 22 de pastile olmesartan, si a doua zi s-a sculat perfect sanatoasa, fara nici un efect negativ pe termen lung.
Pentru pacientii mai bolnavi este recomandat dozaj mai mare de 4 pe zi, chiar odata la 4h. Astfel se asigura protectia organelor interne si se maximizeaza efectele pozitive.
Singurul efect secundar obtinut comparând cu placebo, a fost usoara ameteala 3% comparativ cu 1%.
Pentru persoanele perfect sanatoase olmesartan nu are absolut nici un efect.
In schimb pentru persoanele bolnave, olmesartan ajusteaza o serie de hormoni si 1.25D astfel pot aparea ameteli, batai de inima puternice, oboseala. Aceasta inseamna ca olmesartan activeaza sistemul imunitar innascut si acestea sunt reactii de acomodare care vor disparea dupa câteva zile.

No comments:

Post a Comment